الكنافة تعتبر من أسهل أنواع الحلويات الشرقية الى تقدرى تعمليها بطعم
مميز وبأقل المقادير والأمكانيات الموجودة فى مطبخك، وكمان هتطلع معاكى
شكلها حلو وبطعم شهى وريحة جميلة، ومن المعروف أن الشعوب العربية من أكثر
الشعوب فى العالم اللى بتتميز بعمل الحلويات الشرقية وأبداعها فى طريقة
أعدادها، وتعتبر الكنافة من أشهر الحلويات الشرقيه اللى بيفضلها عدد كبير
من الناس، دا بالأضافة الى أن الكنافة من الحلويات الأساسية فى شهر رمضان
وبيقوم بأعدادها عدد كبير من الناس فى منازلها، ودا لأنها غير مكلفة يعنى
أقتصادية، يعنى ممكن تعتبرى أن الكنافة من الحلويات اليومية اللى تقدرى
تعمليها كل يوم فى شهر رمضان، الأنواع السهلة والبسيطة دى تستاهل بجد أنكو تجربوها هتحبو طعمها جدا وهتحبو تعملوها بنفسكو فالبيت والأطفال كمان بتحب الأنواع دى من الحلويات وهقولكو على أكثر من طريقة تقدرى تعمليها بيها وكمان هعرفك الأضافات اللى ممكن تخليها أجمل وطعمها أروع مثل ( الكنافة بالمكسرات، القشدة، الكاستر، وبالشوكلاته النوتيلا، والكريمة )، تابعو المقال لمعرفة الوصفة الأساسية من خلال موقع وصفتك هتعرفى كل المقادير لأشهى وألذ الأكلات والحلويات تابعونا.

مكونات عمل صينية الكنافة
أولا طريقة عمل الشربات:
- أي كمية من الشربات عاوزة تعمليها هتعمليها بالطريقة دى، الكمية المناسبة لصينية الكنافة هى 2 كوب من الماء فى وعاء، هتضيفى علية 2 كوب من السكر أى نفس الكمية وضعيهم على النار، لو عاوزة كمية أكبر من الشربات هتضيفى 3 كوب من الماء عليهم 3 كوب من السكر وهكذا المهم نفس كمية الماء هى نفس كمية السكر، بعد 10 دقايق تقريبا هتعصرى عليهم عصير ليمونة كبيرة ثم رشة فانيلايا.
- لو عاوزة الشربات خفيف ممكن تضيفى 3 كوب من الماء على 2 كوب من السكر، فى الحالة دى هيكون سمك الشربات خفيف وهيكون درجة السكر فيه أخف.
ثانيا مكونات الكنافة:
عشان الكنافة أصلها من حلويات الشام المميزة وبعد زيادة عدد السوريين فى البلاد فعلمونا وصفات كتيرة نقدر نعملها بطريقة سهلة ومكونات بسيطة عشان نعملها بألذ الوصفات،عشان تعملى كيلو كنافة، هتستخدمى صينية مقاس كبير وممكن برضو تستخدمى مقاس 28 هتكون مناسبة، كيلو الكنافة نضيفلو المكونات الأتيه:- تسيحى السمنة على النار وتضيفى كوب كبير منها.
- ربع كوب من السكر الأبيض ويفضل أن يكون من الخامة الناعمة.
- هنحتاج 2 كوب ونصف من المكسرات صغيرة الحجم أو الحجم المتوسط، وتضاف المكسرات فى حالة رغبتك فى عمل كنافة بالمكسرات.
طريقة تحضير صينية كنافة
طريقة التحضير سهلة جدا وبسيطة أهم حاجة تركززى فى المقادير ومتزوديش السمنة ولا تقليلها أمشى مع الخطوات:

- أحضرى صينية مقاس كبير ثم أدهنيها بكمية مناسبة من السمن حوالى 2 ملعقة من السمن وغطى أحرافها بالسمن أدهنى الأحراف.
- قومى بتقطيع الكنافة وضيفى أليها 2 كوب من السمن السائلة وقومى بدهنها بالسمن جيدا وأقسميها الى نصفين.
- ضعى النصف الأول من الكنافة بعد دهنها بالسمن فى الصينية وكومى بالضغط عليها أى ( دكها ).
- ضعى الحشو الذى ترغبى به فوق النصف الأول قد يكون الحشو مكسرات وقد يكون شيكولاته أو غيرها.
- ثم ضعى النصف الثانى فوق الحشو بعد دهنه جيا بالسمن، وأضغطى عليه أيضا أى ( دكيها جيدا).
- أشعلى الفرن على درجة 170، وضعيها فى الفرن لمدة نصف ساعة أو ساعة الا تلت، وتابيعيها بأستمرار.
- بعد ذلك قومى بأشعال الشواية لمدة ربع الساعة أو 10 دقائق وتابيعيها ايضا.
- أخرجى الصينية من الفرن بعد السوا وضعى الشربات عليها وهى ساخنة تماما حتى تتشربة.
شاهد: طريقة عمل الفطير بالقشطة
الأضافات وطريقة تحضيرها:
- الكنافة لها نوعين من الأضافات، النوع الأول منها هو الحشو أنتى تقدرى تحشيها أى نوع من الأضافات اللى قلناها زى ( المكسرات، القشدة، الكاستر، وبالشوكلاته النوتيلا، والكريمة ).
- النوع التانى من الأضافات هى أنك ممكن تحطيها فى كاسات زى كاسات الأيس كريم وسلطة الفواكة، وتضيفيلها أضافات زى الكريمة وهعرفكو الطريقة.
طريقة كنافة الكاسات بالكريمة والفواكه وبالمانجو
- قومى بتقطيع الكنافة جيدا قطع صغيرة جدا وضيفى أليها 2 كوب من السمن السائلة وقومى بدهنها بالسمن جيدا.
- أحضرى صينية بها سمن وضعى كل الكمية المضاف اليها السمن وقومى بتقليبها أى ( تحميرها ) وعند تمام السواء ضعى عليها الشربات.
- أحضرى كاس وضعى به طبقة كنافة، ثم طبقة كريمة، وبعدها طبقة أخرى كنافة ثم طبقة كريمة وهكذا.
- تستخدم هذه الطريقة مع جميع أنواع الأضافات.
إقرأ : طريقة عمل قمر الدين
تعليقات: 0
إرسال تعليق