-->
اعلان

طريقة عمل الدونات " الدونتس " سالي فؤاد 2020

طريقة عمل الدونات " الدونتس " سالي فؤاد 2020
    طريقة عمل الدونات؛ معجنات النهاردة هى الدونات، أشتهرت الدونات فى الفترة الأخيرة وظهرت بكثر وأحبها عدد كبير من الناس، وعشان الأقبال الشديد اللى عليها دا قررنا نخليكى تعمليها فبيتك بطريقة سهلة وبسيطة وبأقل الأمكانيات الموجودة فمطبخك، الدونات من أشهى المعجنات اللى ممكن تعمليها والعجينة هتطلع ناجحة معاكى ومفرغة وطرية وطعمها لذيذ وشهى، كمان يوجد عدة طرق لتزيين الدونات، ممكن تزينيها بصوص أبيض أو شيكولاته بيضة بالأضافة الى أنك ممكن تعملى الصوص الأبيض فالبيت ويطلع شهى وجميل، وبيتعمل بصوص الشيكولاته الجميل، المعروف أن الدونات بتتقلى وعشان فى ناس كتير مبتكلش غير الأكل الصحى فالنهاردة هنقولكو على طريقة تقدرى تسويها فالفرن بطريقة صحية وجميلة وبأحلى التكات اللى بتستخدمها ست البيت، هنقولكو على الطريقة والمقادير المظبوطة فالمقال دا من خلال موقعنا موقع وصفتك هتعرفى كل التكات والحركات تابعونا.
    طريقة عمل الدونات

    مقادير طريقه عمل الدونتس

    عشان تطلع الدونات معاكى مظبوطة حضرى كل المقادير اللى هقولهالك دى على الرخامة وانتى بتعمليها، هنستخدم لعمل الدونتس المقادير الأتيه:
    • سنحتاج الى 3 أكواب من الدقيق، يفضل أن يكون دقيق خاص بالمعجنات.
    • معلقة خميرة فورية.
    • لو هتستخدمى أكياس الخميرة الجافة لازم تركزى لو الخميرة محببه بتفضيها فى كوب من الماء الدافئ وتضيفى معلقة سكر وتسيبيها تخمر شويه.
    • هنحتاج ربع كوب من السكر.
    • معلقة بيكينج بودر.
    • ربع كوب زيت.
    • بيضة.
    • رشة ملح.
    • ملعقة صغيرة من الفانيليا.
    • نصف كوب لبن.
    • زيت يستخدم للقلى.
    قد يعجبك: طريقة عمل الكنافة

    مقادير تزيين دونات

    • شيكولاته بيضاء، ممكن تشترى مكعبات وتسيحيها، وممكن تجيبى علبة شيكولاته ماكس تيلا وتستخدميها.
    • صوص شيكولاته غامقة.
    • مكسرات.
    • فواكة مسكرة.
    • فورماسيلو.

    طريقة تحضير الدونات الهشة بالفرن

    • هستخدم لتحضير العجين العجان ( المضرب الكهربائى )، فى البداية نقوم بوضع اللبن ثم الزيت والخميرة ونضرب لمدة 3 دقائق.
    • هنضيف السكر والملح والبيضه، وبعد أضافة البيضه نرش رشة فانيليا عشان منحسش بريحة زفرة من البيض.
    • بعد خلط الخليط السابق جيدا، نقوم بنخل الدقيق مرتين على الأقل ونضيف عليه البيكنج بودر.
    • نأخذ الدقيق والبيكنج بودر ونضيفهم على الخليط الموجود فى العجان ونقوم بعجنه جيدا.
    • أعجنى الخليط السابق كله جيدا لمدة نصف ساعة حتى يكون قوامة متناسق جيدا وتكون العجينة طرية وهسيبها تلت ساعة تخمر.
    • هنمسح الرخامة كويس وهنرش عليها شوية دقيق عشان العجين ميلزقش فيها.
    • هنفرد العجين بسمك مناسب سمكه سم أو نصف سم وهنقطعة بقطاعة الدونتس.
    • بعد التقطيع هسيبها تخمر تانى.
    • أشعلى عين متوسطة من أعين البوتجاز، وضعى كمية من الزيت فى طاسة وقومى بتسخين الزيت جيدا.
    • قومى بتنزيل الدونات براحة جدا عشان ميفقدش خمرة، واول ميبتدى ياخد لون دهبى من تحت أقلبيها تتلون دهبى من النحيتين وتطلع.
    • بعد كدا هنبتدى نزين الدونات ونسكب الصوص عليها بعد لزقها.  
    shimaa
    @مرسلة بواسطة
    كاتب ومحرر اخبار اعمل في موقع وصفتك .

    إرسال تعليق

    اعلان
    اعلان
    اعلان
    اعلان
    اعلان