طريقة عمل الجلاش؛ النهارده معانا وصفه جديده وهي أكله كل الناس بتحبها وبتفضلها جدا وهي الجلاش باللحمه المفرومه الموجود في كل العزومات المصريه مفيش عزومه مفيهاش الجلاش، تعتمد ربات البيوت في الوطن العربي على الاكل الدسم وتفضله مثل الجلاش باللحمه والمكرونه البشاميل والمحاشي هذه الأكلات من أكثر الأكلات المحبوبه والمفضله، الجلاش من الأكلات البسيطه وطريقتها سهله جدا وطعمه وريحته تحفه بجد يستاهل انكو تعملوه في البيت ومتشتروهوش من المطاعم، في البيت مش هيكلفك اي حاجه لأنه بيصنف من الأكلات الاقتصادية والموفره، الاكله دي فعلا الكبار والصغار بيحبوها يعني لو عملتيها كل يوم هيكلوها، دا غير أن مميزات إعداد الاكل في البيت هو انك بتكون متأكده من أن كل المكونات صحيه وأمنه عليكي وعلى أطفالك، ومن خلال هذا المقال هنتعرف على طريقه عمل الجلاش باللحمه بطريقه سهله وبسيطه وبطعم مميز ورائحهه شهيه وجذابه، موقع وصفتك هيقدملك كل الأكلات الشهيه بطريقه بسيطه تابعونا.

مقادير عمل جلاش باللحمه المفرومه
- كوب من الحليب.
- نصف كيلو من اللحم المفروم.
- 3 أكواب من الماء.
- نصف كيلو من عجينة الجلاش.
- مئة وخمسون غراماً من جبنة الفيتا الفرنسية.
- نصف كوب من الزبدة المذابة.
- خمسون غراماً من البقدونس المفروم.
- نصف ملعقة متوسطة من كلٍ من: الكاري. الملح الناعم. الفلفل الأسود.
- فلفل أخضر قطع صغيره.
- 3 بصل كبير مفروم.
- معلقتين ثوم مهروس.
- بيضه.
- نصف كوب لبن.
طريقه عمل الجلاش باللحمه
- نضع اللحمه في المقلاه على النار ونقوم بالتقليب اي يأخذ صدمه نار اولا، ثم نضف إليه كوب من الماء حتى يتغير لونه إلى اللون البني.
- ثم نقوم بتصفيه اللحم، ونضعه مره اخرى في المقلاه حتى يتغير لونه وينضج ونضيف إليه قطع. البصل والفلفل.
- نضيف البهارات حسب الرغبه ( الفلفل الاسمر، الكمون، الشرطه، الزعتر، بهارات لحمه، الملح، بابريكا، كاري).
- بعد أن تنضج اللحوم نقوم بإضافة البقدونس ونقوم بتقليبه في اللحمه حتى تنضج تمام ثم نرفعها من على النار وتركها تبرد.
- نحضر صينيه ونقوم بدهنها بالسمن، نضيف 5 طبقات من الجلاش وبين كل رق من الجلاش والآخر نقوم بدهن السمنه عشان ميلزقش في بعضه ويكون مقرمش وحلو.
- نضيف اللحمه على الجلاش ثم قطع الجبنه ثم نضيف 5 طبقات أخرى من الجلاش.
- ثم نقوم بدهن الطبقه الاخيره من الجلاش وتقطيعها.
- نحضر كوب أو وعاء وضع فيه نصف كوب من اللبن، و البيضه، ونضيف البهارات الفلفل الاسمر والكون ونقلب جيدا ونضعهم على وش الجلاش قبل إدخاله إلى الفرن.
- يستمر داخل الفرن لمده نصف ساعه ثم مشعل الشوايه لتسويه الوش ثم نخرجه من الفرن.
قدمنا لكم طريقة عمل الجلاش باللحمة المفرومة بالشوربة؛ والمفرومة صوابع بالخطوات والصور للشيف الشربيني والست غالية علي فتكات بدون لبن وبيض وباللبن والبيض.
تعليقات: 0
إرسال تعليق