-->
اعلان

طريقة عمل الكفتة المشوية بطريقة الحاتى 2021

طريقة عمل الكفتة المشوية بطريقة الحاتى 2021
    طريقة عمل الكفتة؛ من المعروف أن الكفتة من أكثر الأكلات التى يتم شراءها من الخارج وذلك اعتقادا أن المحلات يطهوها بشكل أفضل ومذاق مميز وشهى، ولكن اليوم هنقنع ربات البيوت بأنهم يقومو بأعداد الكفتة فى البيت وهنعرفهم أزاى يخلوها تطلع زي المحلات بالظبط فى الشكل والطعم وكمان ريحتها وهى على النار هتكون تحفة بجد لازم تجربوها لو نفذتوها بنفس الطريقة الموضحة فى المقال مش هتشتروها من بره البيت تانى وهتفضلو أنكو تعملوها فى البيت ديما، مميزات الكفتة فى البيت هى أنها بتكون صحية ودا لأنك بتكونى متأكدة من جميع المكونات التى يتم طهوها بها، دا بالأضافة ألى أنك هتكونى متأكدة أن اللحمة غير ميتوردة والتتبيلة نظيفة يعنى كل حاجة صحية، الكفتة من الأكلات التى يحبها الكبير والصغير وبالتحديد فى الشعوب العربية يعنى أى حد هيأكلها هتعجبة جدا، من خلال هذا المقال هتتعرفى على طريقة عمل الكفتة المشوية فى البيت مثلما يقول الكتاب كما يردد البعض أى بكل تكاتها وحركاتها الجميلة، ومن خلال موقعنا موقع وصفتك هتقدرى تتابعى كل جديد فى عالم المطبخ والأكلات الشهية بالطريقة المظبوطة والمقادير الكاملة تابعونا.
    طريقة عمل الكفتة المشوية

    مكونات الكفتة المشوية بطريقة الحاتى

    يجب عليكى تحضير كل هذه المكونات قبل البدأ فى العمل حتى لا تنسى شئ، والمكونات هى كالتالى:
    • كيلو لحم مفروم ( يفضل أن تكون لحمة ملبسة عشان تمسك وتظبط معاكى ).
    • 2 بصل وقومى بفرمة ناعم.
    • 2 حبة طماطم.
    • كيس خلطة كفتة ( هتديها الطعم المظبوط ).
    • ملعقة كبيرة سمنة أو زبدة.
    • 3 ملاعق زيت.
    • 4 فصوص طوم كبار وقومى بهرسة ناعم.
    • نصف كوب من الماء.
    • ملعقة سكر أبيض.
    • نصف ملعقة ملح.
    • ملعقة كبابة صينى.
    • ملعقة كسبرة ناشفة.
    • ملعقة زعتر.
    • ملعقة شطة.
    • ملعقة بابريكا.
    • ملعقة حبهان مطحون.
    • ملعقة فلفل أسمر وكمون.
    • ملعقة جوزة الطيب.

    طريقة عمل الكفتة المشوية

    • أحضرى مقلاه وضعيها على النار، ضعى بها 3 ملاعق من الزيت وضعى بها البصل المفروم، شوحيه على النار حتى يأخذ اللون الذهبى.
    • نقطع الطماطم والفلفل الأخضر ونحطهم على البصل بعد ما يبرد شوية، ضعى على هذا الخليط خلطة الكفتة وقليبيهم مع بعض.
    • ضيفى نصف كوب من الماء وقومى بالتقليب، نضع اللحمة ونقوم بالتقليب جيدا كل المكونات مع بعض.
    • نترك الخليط السابق حتى يبرد ثم نطحنة فى الكبة نقوم بالطحن لمدة 5 دقائق حتى تمتزج جميع المكونات مع بعض.
    • قومى بأدخال هذا الخليط فى الثلاجة لمدة ساعة على الأقل.
    • قومى بتصبيع الكفتة، يمكنك التصبيع من خلال معلقة خشب رفيعة ويجب الحرص على أن تكون مفرغة من الداخل.

    طريقة تسوية الكفتة

    يوجد أكثر من طريقة يمكنك تسوية الكفتة بها سنتعرف الأن على طريقتين هما كالاتى:
    • أحضرى مقلاه وضعى بها ملعقتين من الزيت، يفضل أن تكون المقلاه من التيفال حتى لا تلزق بها الكفتة.
    • أشعلى عين البوتجاز على نار وسط، وضعى المقلاه عليها، ثم قومى برص أصابع الكفتة فى المقلاه.
    • يجب ضرورة تغطية المقلاه بغطا أثناء التسوية.
    • يوجد طريقة أخرى وهى أن تحضرى صينية وتقومى بدهنها بزيت أو سمن.
    • قومى بتدخيلها فى الفرن على درجة حرارة عالية حتى تتم تسويتها تماما.

    أسباب نجاح الكفتة

    • لا تقومى بتقليبها كثيرا حتى لا تنهرى.
    • ستخرج الكفتة ماءها وتتشربة مره أخرى لا تقليبيها فى هذه الأثناء.
    • لا تخرجيها حتى تأخذ اللون البنى المعتاد.
    • قومى بتوليع فحماية وضعيها فى المقلاه.
    • عند أخراج الكفتة ضعيها فى صينية بغطاء وقومى بتوليع فحمة أخرى وضعيها فى الصينية.
    • قدميها على فرشة من البقدونس الأخضر.
    shimaa
    @مرسلة بواسطة
    كاتب ومحرر اخبار اعمل في موقع وصفتك .

    إرسال تعليق

    اعلان
    اعلان
    اعلان
    اعلان
    اعلان