-->
اعلان

شاورما اللحمة بوصفة سهلة وبسيطة 2021

شاورما اللحمة بوصفة سهلة وبسيطة 2021
    الشاورما من أكثر الأكلات المفضلة لدى العديد من الناس، والكثير من ربات البيوت تبحث دائما عن التنوع فى الأكلات لذلك يمكنك الأن عمل الشورما على الأقل مرة كل أسبوع، ودا لأن طريقتها سهلة وبسيطة كمان مكوناتها موفرة وعلى أد الأيد يعنى هتعملى أكلة حلوة وشهية وكما أقتصادية، الكثير من الناس تفضل أكل الشاورما مع الثومية والمايونيز والبطاطس المحمرة، وهنعرف أزاى تحضرى الثومية السورية والثومية اللبنانية فى مطبخك بمكونات سهلة وبسيطة، بجد شاورما اللحمة من الأكلات المحبوبة جدا والشهية لازم تجربوها هتحبوها جدا، كمان الأطفال بيحبوها جدا بسبب طعمها المميز الجميل وكمان الكبار، الكثير من ربات البيوت أيضا دائما يسألو عن طريقة الشاورما بالعيش السورى زى المحلات والنهاردة جبنالكو الوصفة الجميلة لشوارما اللحمة السورى الشهية التى يقبل عليها عدد كبير من الناس، ومن خلال هذا المقال هتتعرفى أزاى تعملى شورما اللحمة بأكثر من طريقة، ومن خلال موقع وصفتك هتتعرفى على أشهى الأكلات العربية والغربية تابعونا.
    طريقة عمل شاورما اللحمة

    مكونات شاورما اللحمة

    • نصف كيلو لحم يتم تقطيعة الى شرائح.
    • البهارات ( ملح، فلفل أسمر، كمون، بهارات لحمة، كزبرة مطحونة ).
    • ربع كوب خل.
    • نصف ليمونة.
    • بصل.
    • زيت.
    • طماطم.

    هنعمل بقى تتبيله وهى عباره عن هذه المكونات:

    • توم بودر.
    • بصل بودر.
    • ملح.
    • فلفل.
    • بهارات.
    • جوزة الطيب.
    • خل.
    • ليمون.

    طريقة عمل شاورما اللحمة

    • نقوم بتقليب المكونات السابقة كلهم على بعض هيطلعو تقريبا نص كوبايه هنحط نصها على اللحمه ونتبلها ونسيبها فى التلاجه ساعتين.
    • بعدين نحط قطعة زبده وننزل اللحمه ونقوم بتشويحها الى أن تتشرب كل ماءها ثم ننزل عليها بقيت التتبيله ونسيبها على النار الى أن تتشربها.
    • نكون مقطعين فلفل رومى وطماطم وبقدونس نحطهم على اللحمه ونقلب ونطفى النار ونغطى ونسيبهم ١٠ دقايق.
    • بعدين نحط اللحمه فى العيش الصاج وندهن الجريل زيت بالفرشاه ونضع العيش حتى يأخذ لون من الناحيتين. 

    طريقة عمل شاورما اللحمة اللبنانية

    من أشهى أنواع الشاورما هى شاورما اللحمة اللبنانية، واليكم المكونات الأتيه:
    • نصف كيلو لحم يتم تقطيعة الى شرائح.
    • 2 بصلة وتقطيعها الى شرائح ناعمة.
    • 1 طماطم وتقطيعها الى شرائح رفيعة.
    • فلفل ألوان مقطع الى شرائح ناعمة ورفيعة.

    مكونات التتبيلة  

    • ملح.
    • فلفل.
    • بهارات.
    • جوزة الطيب.
    • ربع كوب خل.
    • عصر ليمون.
    • ملعقة بابريكا.
    • قرفة ناعمة.
    • حبهان مطحون، كزبرة مطحونة.

     طريقة التحضير

    • نقوم بتقطيع البصل والفلفل الى شرائح ناعمة، نضعهم على اللحمة.
    • نضيف التتبيلة على اللحمة ونخلطهم جيدا، نضعهم فى الثلاجة من ساعتين الى ثلاث ساعات.
    • نخرجها من الثلاجة ونضعها فى صينية مدهونة سمن، ثم نضع على الوجه شرائح الطماطم.
    • ندخلها الى الفرن على درجة حرارة ساخنة لمدة تصل الى نصف ساعة تقريبا.
    • نخرجها ونقوم بتقديمها.
    shimaa
    @مرسلة بواسطة
    كاتب ومحرر اخبار اعمل في موقع وصفتك .

    إرسال تعليق

    اعلان
    اعلان
    اعلان
    اعلان
    اعلان